Musikal

      02_teaterbaten   Teaterbåten 2 (3)    Teaterbåten 5
Therése som Julie la Verne
Den klassiska Broadwaymusikalen Teaterbåten sattes upp i Lokverkstaden i Motala 16 juli-29 augusti 2010. Musikalen Teaterbåten är baserad på novellen ”Show Boat” av Edna Ferber där frågor om rasproblematik i den amerikanska södern möter konstens villkor och kärlekens makt. Musikalen skapades av Jerome Kern (musik) och Oscar Hammerstein II och hade premiär på Broadway 1927, med oförglömliga sånger som Can’t Help Lovin’ Dat Man, Bill och O´l man river.Lokverkstan i Motala renoverades för 2010 års stora musikalsatsning av Arbisakademien med namn som Ulf Holmertz (Kapten Andy), Karin Westberg (Parthy), Daniel Mitsogiannis (Gaylord Ravenal), Linnea Törnqvist (Magnolia), Daniel Lindquist (Joe), Mia Lexie (Queenie) och Therése Nordholm (Julie Laverne).

Ur Östgöta Correspondenten 2010-07-19
”Teaterbåten är en fantastisk upplevelse. Daniel Mitsogiannis briljerar röstmässigt. Therése Nordholm glänser som ingen annan i sin roll. Och Linnea Törnqvist andas framtidslöfte. ..Teaterbåten är en storslagen show som bör upplevas..”
CHRISTINA ÖBERG

Ur Motala & Vadstena Tidning 2010-07-19
” Daniel Lindqvist som Joe med ”Old man river” kraft klädd i sammet. Therése Nordholm som Julie Laverne, ren ursprunglig soul i sången ”Bill” ett symboliskt offer för den skamliga rasåtskillnads-politiken som även gestaltades till kropp och själ av Mia Lexie som Queenie.”
ANN-BRITT WICKSTRÖM